Novetat! Ordre sobre l’obtenció de la qualificació d’orientació energètica | Enginyeria Marsal i Porta

Novetat! Ordre sobre l’obtenció de la qualificació d’orientació energètica

Recentment, la Generalitat de Catalunya ha aprovat l’ordre AAM/79/2013  la qual considerem molt interessant per tal de poder realitzar els tan necessaris treballs forestals d’aclarida de les repoblacions i les pinedes de les forests de titularitat pública o privada.

Aquesta ordre preveu que aquests boscos puguin ser qualificats com a “cultius forestals energètics” amb la qual cosa el producte obtingut (arbres petits que fins fa poc no tenien cap interès o sortida comercial) tindrà un cert valor comercial donat que rebrà una prima molt superior en el seu aprofitament com a biomassa amb finalitats energètiques.

Per tal d’obtenir aquesta qualificació, caldrà sol·licitar-ho a l’administració forestal i modificar el planejament existent (ja sigui PTGMF o projecte d’ordenació forestal).

Tot plegat, sembla apuntar que en els propers anys, l’aprofitament sostenible de la biomassa podria suposar una font d’ingressos per als propietaris forestals i promoure la creació d’empreses i de llocs de treball al territori.

Des d’Enginyeria Marsal i Porta, SL estem a la vostra disposició per qualsevol consulta o aclariment.

Enllaç: Ordre AAM/79/2013, de 6 de maig, sobre el règim d’obtenció de la qualificació d’orientació energètica dels aprofitaments forestals en l’àmbit de Catalunya i d’establiment de la garantia de la traçabilitat

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies